5 gode råd til brug af proteiner

Tips til vægttab, der virker

Forbrænding er nok et af de ord, som oftest bruges i forbindelse med slankekure og træning. Nogle mennesker har en meget høj hvileforbrænding, og kan dermed spise utroligt meget uden at tage på. Andre mennesker tager på, hvis bare de spiser et stykke chokolade næsten. Det hele afhænger af, om du har en høj eller lav forbrænding.

Med en høj hvileforbrænding, forbrændes det mad du indtager hurtigt, og du tager derfor ikke så nemt på. Det er så lige omvendt med en lav hvileforbrænding. Her skal der meget til, før du forbrænder det, du spiser. Men nu kan du faktisk selv gøre noget, for at få en høj hvileforbrænding, og dermed blive slank.

Det kræver, at du ændrer nogle vaner i din kost, men det kan give resultater i sidste ende. Et råd kan være, at du, når du møder på arbejde, starter med at lave en kande grøn the. I løbet af dagen skal du så have drukket hele den grønne the, inden du tager turen hjem fra arbejde. Dette vil sætte gang i din forbrænding. Derudover skal du bytte nogle af de fede ingredienser i din mad ud med sundere alternativer. Du kan altså stadig lave alle dine livretter, men skal blot tænke over, hvordan du kan lave maden sundere. På nettet kan der findes en mere detaljeret gennemgang af de mange tiltag, du kan lave i maden, for at få en høj hvileforbrænding.

For at blive slank, kræver det i første omgang også en god omgang træning. Så hvis du ikke allerede er i gang med at træne, så er det bare med at få fat i kondiskoene. Er du allerede i gang med en træningsrytme, kan det måske kræve nogle få justeringer i din træning, hvis du ønsker en bedre forbrænding. Det behøver endda ikke kræve en decideret træning fra dig, mere en et par gange om ugen. Det vigtigste er, at du får pulsen op hver dag. Det kan du faktisk gøre, ved at ændre nogle få vaner.

Husk for eksempel altid at tage trappen i stedet for elevatoren. Derudover kan det være en god ide at stå op, i stedet for at sidde ned på kontoret hele dagen, ligesom praktiske gøremål som rengøring og madlavning kan gøres mere aktive. Det er kun fantasien der sætter grænser, og resultatet vil i sidste ende give en høj hvileforbrænding og en slankere krop.Vægttab og tips

Mere muskelmasse vil også give højere hvileforbrænding. Des større muskler du har (hvis du bruger dem) des mere energi forbrænder de.
Efter en omgang hård bodybuilding, vil man opleve “after burn” hvor musklerne og kroppen er ekstra varm længe efter træningen er overstået – det giver lidt en ide om hvad der sker inde i dig – der forbrændes voldsomt.

Musklerne skal genopbygges efter træning og det kræver energi = forbrænding.

Derfor er et styrketræning i kombination med lidt cardio og en balanceret kostplan, den sikreste vej til varigt vægttab.

Drik vand og bliv slankere
Flere og flere slankeeksperter anbefaler det. Drik vand hele tiden. Både før, under og efter måltiderne. Drik vand og bliv slankere. Umiddelbart lyder det jo utroligt nemt, og det er det egentlig også. Ved at drikke vand under hele måltidet, er du nemlig med til at lindre sulten. På den måde spiser du ikke lige så meget, og det kan medføre en slankere krop.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man drikker mellem 2,5 til 3 liter vand om dagen, og det danske drikkevand er faktisk noget af de sundeste i verden. Det er altså både nemt og billigt at følge dette slankeråd.

Det mest optimale er at drikke vand omkring 20 minutter før måltidet, og igen 20 minutter efter et måltid. Det er dog også vigtigt at drikke vand under måltidet, så man hele tiden føler at tørsten er slukket.

De fleste mennesker vil måske synes, at vandet bliver lidt kedeligt at drikke hen ad vejen, men det findes der også en løsning på. Du kan nemlig nemt pifte vandet op, med f.eks. en citron- eller limeskive, og dermed få en mere frisk smag. Derudover kan du også, nogle få gange, skifte vandet ud med andre sukkerfrie drikkevarer. Det kunne for eksempel være urtete eller danskvand uden sukker.

Det er ikke kun under måltiderne, at du skal huske at drikke vand, hvis du vil blive slank. Vand er nemlig især vigtigt under træning, og det er med til at øge præstationsevnen. De fleste har det med at vente på, at man føler sig tørstig, før man drikker vand, men det er en kæmpe fejl. Når kroppen føler tørst, er ydeevnen nemlig allerede betydeligt forringet, og dermed bliver resultatet af træningen ikke så optimal, som den kunne blive. Drik derfor rigeligt med vand både før, under og efter træningen, så depoterne hele tiden er fyldt op.

Så er du godt i gang med træning og sund kost, men mangler lige den sidste faktor, så kan du altså drikke vand og blive slankere. Det er nemt, billigt, og kræver ikke meget af hverken dig eller dine omgivelser. Der er altså ingen undskyldning, hvis drømmen er en slank krop.

Næste indlæg

5 gode råd til brug af proteiner